Bohuslän är Sveriges bästa klätterområde. 

Säsongen sträcker sig, från mitten av Mars till slutet av Oktober(November om man har tur). Mars är vanligtvis rätt kall men med enstaka kanondagar. Från mitten av April och framåt så blir vädret ofta betydligt stadigare. 

För vår och höstklättring rekomenderar jag särskilt Tjörnbroarna, Checkers(Uddevalla), Sydvindön(mkt snabbtorkande), Häller(i viss mån.) Stekheta sommardagar är Skälefjäll, och NordVindön särskilt bra men även Gubben i Berget och Havsten. 

För er som kommer ifrån Uddevalla och ska till exempelvis Lyse, så går färjan över Gullmaren var 20:e minut, men i semestertider så kan det nog vara ide att ta vägen över Munkedal istället, då turisterna tenderar att överbefolka färjorna, med ungar och annat krafs.... 

Vid ostadig väderlek så är det, om möjligt, klokt att välja någon av klipporna som ligger långt västerut, då det ofta är betydligt bättre väder ute i kustbandet. Uddevalla är antagligen det mest osäkra stället. 

Vill man övernatta här i paradiset så kan Bohusläns Klätterklubb erbjuda en stuga med övernattningsmöjlighet, belägen mitt i "smeten". Är det riktigt kass väder och man ändå känner för att bränna lite skinn så kan man köra inomhus i Uddevalla. Väggen vi har där är ca 200m2, med överhäng, tak och hela köret. Väggen är ca 7m hög och har blandat granitgrepp och "plast". Granitgreppen är givetvis egentillverkade av mig personligen. Vill man klättra där så måste man ringa först. 

När ni ändå är här i Bohuslän så kan ni ju ta en titt på hällristningarna i Tanum, Nordens ark, och Havets hus i Lysekil.

Hoppas att ni får en härlig vistelse här i stenmeckat.
Bohuslan
Med vänliga hälsningar,
 Niklas